Sunday 10 July 2011

Donkere chocolade gezondheidsvoordelen


Chocolade heeft een nieuwe reputatie - die van een gezonde verwennerij. Maar voordat dat alle fijnproevers hun verwachtingen wekken, niet alle pralines zijn in goede gezondheid. Het is alleen de intens gearomatiseerde chocolade, studies hebben aangetoond de voordelen voor de gezondheid. Er is bewijs dat het is ook rijk aan antioxidanten zoals druivensap of groene thee.


Alle chocolade worden vervaardigd uit zaden van de cacaoboom. Deze zaden cacaobonen worden genoemd, en ze zijn uitzonderlijk overvloedig in de elementen van natuurlijke antioxidant flavonoïden genoemd. Flavonoïden zijn gekend om te hebben eigenschappen die tegen coronaire hart-en vaatziekten beschermen.


Gegeven dat verwerking vernietigt vele flavonoïden, andere soorten chocolade zijn uitgeput van de potentiële voordelen van cacaobonen. Na altijd hoge cacao inhoud, het is alleen in de gezondheidsvoordelen van pure chocolade zijn aanwezig. Vergeet hen zeer verwerkte melk chocolade en witte chocolade variëteiten.


Donkere chocolade te gezond leven


Studies suggereren eten van kleine hoeveelheden is goede voeding.


Het is ook gezond voor het hart. Hij onderhoudt de flexibele slagaders te vrij bloed en te verbeteren van de prestaties van het cardiovasculaire systeem. Dit wordt bereikt door verbetering van de werking van de endothelial bekleding van de bloedvaten. Beperkte studies hebben ook aangetoond dat donkere chocolade schade veroorzaakt door lijn potentieel kan verminderen.


Eten in kleine doses hebben ook bewezen om te verminderen hypertensie. In een studie van de hypertensieve personen heeft van 55 tot 64 jaar die hun dieet aangevuld met kleine hoeveelheden van dagelijkse donkere chocolade voor twee weken had een daling in hun diastolische en systolische druk geconfronteerd. Na het nemen van op het eten van chocolade, keerde hun bloeddruk onmiddellijk terug naar hun vorige niveau lezingen.


Een andere donkere chocolade gezondheidsvoordelen is een betere cholesterolprofiel. De dezelfde flavonoïden in cacaobonen zijn ook in rode wijn, verhoging van de HDL cholesterol (goed) terwijl het verminderen van het tarief van LDL (slecht) cholesterol. Een donkere chocolade ook zuur oliezuurgehalte, één van de primaire vetzuren ook gevonden in olijf olie, die totaal cholesterol verbetert.


Cacao is ook bekend als een krachtige bron van de chemische stof serotonine en dopamine phenylethylamine. Deze chemische stoffen zijn bewezen om depressie te verlichten en zijn verantwoordelijk voor de gevoelens van geluk en welzijn.


Donkere chocolade Heath voordelen zijn niet een excuus voor blindelings bezig een zoete tand, vooral wanneer het doel om gewicht te verliezen. Chocolade is altijd een hoog-calorie voedsel.


Zwarte chocolade 70% cacao inhoud altijd kiezen. Chocolade moet niet worden gegeten met melk als het voorkomt dat de antioxidanten door het lichaam wordt geabsorbeerd.


Voor een echt gezond leven, eten van een goed uitgebalanceerd dieet met veel groenten en fruit, krijgen regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, handhaving van een niveau van stress tot een minimum te beperken en het drinken van veel water. En van tijd tot tijd, voor dessert, of gewoon omdat u bevalt. Er is geen noodzaak schuldig te voelen.

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes